Pontjes in Nederland
(www.pontjes.nl)
Pontjes in Nederland
(www.pontjes.nl)

Lokatie :
Schuddebeurs
    (Ze25)

Gegevens
Over : sloot
Soort : Voetveer
Contact : 0113-230936
     
Lokatie : Google maps (51.675826 , 3.935720)
Websites :

Alhoewel ik mijn best doe de gegevens zo correct mogelijk te laten zijn, kan er geen verantwoording worden genomen voor mogelijke fouten.

Constateert u een fout, dan ben ik blij als u dat meldt.


Op bijzondere dagen kunnen de tijden (en zelfs ook de vraag of de pont wel of niet vaart) afwijken. Denk aan Kongingsdag, Tweede Paas- en Pinksterdag, Hemelvaartsdag, Kerstdag en Nieuwjaarsdag.

Als er sprake is van vaartijden, dan moet u rekening houden met de vraag wat daarmee wordt bedoeld. De tijd waarop u zich nog kunt aanmelden, of de tijd wanneer de schipper naar huis gaat. In dat laatste geval kan de laatste afvaarttijd tien tot twintig minuten eerder zijn.

Vandaag in de vaart: Hele dag
 Morgen in de vaart: Hele dag
Vaartijden   (disclaimer)
Hele jaar, : dagelijksHele dag

Beschrijving

In het wandelnetwerk op Schouwen Duiveland is het ten zuicen van het dorp Schuddebeurs mogelijk een watergang over te steken per trekpontje. Vanaf de Schouwsedijk is het mogelijk de watergang over te steken, en verder te lopen over een terrein van Staatsbosbeher.

Het pontje was in eerste instantie 200 meter verderop aangelegd. Maar na de aanleg bleek, dat de eigenaar van het aangrenzende terrein geen toestemming wilde geven om over zijn land te lopen. Nadat het pontje 200 meter was verplaatst kom je nu uit op het terrein van Staatsbosbeheer, en daarover kun je dan verder wandelen naar het dorp Schuddebeurs.

Het pontje werd officieel geopend door de burgemeester van de gemeente (tevens voormalig boswachter van Staatsbosbeheer). Hij deed dit door het knippen van de kaartjes voor de overtocht.

Veerboot: (geen naam)


Het pontje is een touwpontje van eenvoudige constructie
Datum: 2017.04.23
Auteur: Bettie van Veen

Type Zelfbedienings kabelveerpont
Bouwjaar 2016
Datum begin inzet2016.05.18
Datum einde inzet
Lengte
Breedte
Scheepswerf
Capaciteit 4 voetgangers

[ Naar boven ]