Pontjes in Nederland
(www.pontjes.nl)
Pontjes in Nederland
(www.pontjes.nl)

Lokatie :
Kamperland Uithaven - Veere
    (Ze22)

Gegevens
Over : Veerse Meer
Soort : Fiets-/Voetveer
Opmerking : Niet (meer) in de vaart.
Contact :
Lokatie : Google maps (51.556750 , 3.682450)
Websites : Deze veerpont is niet (meer) aktief

Alhoewel ik mijn best doe de gegevens zo correct mogelijk te laten zijn, kan er geen verantwoording worden genomen voor mogelijke fouten.

Constateert u een fout, dan ben ik blij als u dat meldt.


Op bijzondere dagen kunnen de tijden (en zelfs ook de vraag of de pont wel of niet vaart) afwijken. Denk aan Kongingsdag, Tweede Paas- en Pinksterdag, Hemelvaartsdag, Kerstdag en Nieuwjaarsdag.

Als er sprake is van vaartijden, dan moet u rekening houden met de vraag wat daarmee wordt bedoeld. De tijd waarop u zich nog kunt aanmelden, of de tijd wanneer de schipper naar huis gaat. In dat laatste geval kan de laatste afvaarttijd tien tot twintig minuten eerder zijn.

Beschrijving

Al vanouds is er een veerpont tussen Veere en Kamperland. Deze werd, toen Noord-Beveland nog een eiland was, lange tijd uitgevoerd door de Provinciale Stoombootdiensten in Zeeland (PSD). Voor de veerboten van die tijd, zie bij Vlissingen-Breskens (Ze13).

Toen het Veerse Gat werd afgesloten was een directe verbinding per auto en per bus mogelijk over de Veerse Dam. Enkele jaren later begon rederij Dijkhuizen met een rondvaartboot, die zowel in Veere als in Kamperland passagiers oppikte. Daarmee was tevens een veerpont-verbinding geschapen op deze relatie.

Rond 2015 was er een andere rederij, die dacht een graantje te kunnen meepikken. Gedurende één jaar heeft deze een overtocht aangeboden. Blijkbaar was het niet rendabel genoeg; de dienst is in volgende jaren weer stopgezet.

Veerboot: (geen naam)

Geen foto. Beschikt u over een foto?
Als u die aan mij toestuurd, dan kan ik die foto hier plaatsen.

Type
Bouwjaar
Datum begin inzet
Datum einde inzet
Lengte
Breedte
Scheepswerf
Capaciteit
Opmerking Verdere gegevens over de ingezette veerboot zijn (mij) niet bekend.

[ Naar boven ]