Veerboten en veerponten
in Nederland
Veerboten in Nederland

Lokatie : Hansweert - Perkpolder

  (Ze15)
 Over : Westerschelde
 Soort : Fiets-/Voetveer
 Opmerking : De veerboten van de PSD welke op deze relatie (en op Perkpolder-Kruiningen) voeren zijn te vinden bij Ze13 (Vlissingen-Breskens)
 Lokatie : google maps: (51.419248 , 4.020344)
 Websites : www.de-atol.nl
rondjepontje.nl

Beschrijving

Tot 2004 voer er op de verbinding Kruiningen-Perkpolder een veerboot voor autos. Deze werd geŽxploiteerd door de PSD (Provinciale Stoombootdiensten in Zeeland), onderdeel van de provincie Zeeland. Nadat bij Terneuzen de Westerscheldetunnel was aangelegd is die veerdienst stopgezet.

Omdat de veerdienst voor fietsers toch wel een belangrijke verbinding vormde tussen het oostelijk deel van Zuid-Belveland (en daarmee ook Noord-Brabant) en Zeeuws Vlaanderen, bood een particulier enkele malen per dag een veerdienst aan op de relatie Perkpolderhaven - Hansweert (de haven van Kruiningen was in 2004 gesloten).

De huidige veerdienst heeft veel last van verzanding van de veerhaven van Perkpolder. Nadat de provinciale veerdiensten zijn gestopt is deze haven sterk gaan verzanden. Door rijkswaterstaat wordt de haven niet meer gebaggerd. De problemen zijn inmiddels dusdanig groot, dat bij laag water de veerdienst niet mogelijk is. Wil je overvaren, dan moet je je dus goed laten informeren over de vaartijden en de mogelijkheden.

Veerboot: Onderneming


De Onderneming in de veerhaven van Perkpolder..
Datum: 2005.07.02
Auteur: Wim Kusee

Type motorveerboot
Bouwjaar 1968 ?
Datum begin inzet2005
Datum einde inzet
Lengte 36 m
Breedte 5,5 m
Diepgang 1,4 m
Motor Mercedes
Vermogen 400 pk
Scheepswerf
Capaciteit 75 voetgangers
Opmerking Van 1998-2004 gevaren op Hellevoetsluis-Middelharnis

[ Naar boven ]