Pontjes in Nederland
(www.pontjes.nl)
Pontjes in Nederland
(www.pontjes.nl)

Lokatie :
Rotterdam Katendrecht - Charlois
    (ZH81)

Gegevens
Over : Maashaven
Soort : Fiets-/Voetveer
Type : motorveerboot
Contact :
Lokatie : Google maps (51.896890 , 4.473150)
Websites : veerpontzuid.nl

Alhoewel ik mijn best doe de gegevens zo correct mogelijk te laten zijn, kan er geen verantwoording worden genomen voor mogelijke fouten.

Constateert u een fout, dan ben ik blij als u dat meldt.


Op bijzondere dagen kunnen de tijden (en zelfs ook de vraag of de pont wel of niet vaart) afwijken. Denk aan Kongingsdag, Tweede Paas- en Pinksterdag, Hemelvaartsdag, Kerstdag en Nieuwjaarsdag.

Als er sprake is van vaartijden, dan moet u rekening houden met de vraag wat daarmee wordt bedoeld. De tijd waarop u zich nog kunt aanmelden, of de tijd wanneer de schipper naar huis gaat. In dat laatste geval kan de laatste afvaarttijd tien tot twintig minuten eerder zijn.

Vandaag NIET in de vaart
 Morgen NIET in de vaart
Vaartijden   (disclaimer)
Hele jaar, : ma t/m vr7:00-10:00
Hele jaar, : ma t/m vr15:30-18:30

Beschrijving

Na een initiatief van 650 Rotterdammers om de verbindingen van de wijk Katendrecht te verbeteren heeft de gemeente Rotterdam geld beschikbaar besteld om een veerpont in de vaart te brengen. Per fiets kan de wijk maar in één richting worden bereikt, namelijk vanuit het oosten. Vanuit het centrum van de stad, via de Maastunnel, en dan verder met een veerpont, zou een veel kortere route zijn voor de bewoners van de wijk.

Er was een lange tijd van voorbereiding. In 2012 was er een tentoonstelling in de Charloisse galerie Hommes over mogelijke verbinding tussen deze wijk en Katendrecht. Daarbij bogen kunstenaars zich over de mogelijkheden. Na vijf jaar voobereiding is de veerpont uiteindelijk op 12 september 2017 in gebruik genomen. De pont vaart alleen in de (ruime) spitsuren, en alleen op maandag t/m vrijdag. Het overvaren is gratis.

Veerboot: Wuta


Het pontje met de Euromast op de achtergrond.
Datum: 2019.11.15
Auteur: Wim Kusee

Type motorveerboot
Bouwjaar
Datum begin inzet2017.09.12
Datum einde inzet
Lengte
Breedte
Vermogen 135 pk
Scheepswerf
Capaciteit 12 voetgangers
Opmerking De naam van de boot is ontstaan uit de afkorting van de zin "Wacht uw tijd af"

[ Naar boven ]