Pontjes in Nederland
(www.pontjes.nl)
Pontjes in Nederland
(www.pontjes.nl)

Lokatie :
Hendrik Ido Ambacht - Sophiapolder
    (ZH71)

Gegevens
Over : Rietbaan
Soort : Voetveer
Contact : 010-2722222
     
Lokatie : Google maps (51.833891 , 4.660514)
Websites : www.zuidhollandslandschap.nl

Alhoewel ik mijn best doe de gegevens zo correct mogelijk te laten zijn, kan er geen verantwoording worden genomen voor mogelijke fouten.

Constateert u een fout, dan ben ik blij als u dat meldt.


Op bijzondere dagen kunnen de tijden (en zelfs ook de vraag of de pont wel of niet vaart) afwijken. Denk aan Kongingsdag, Tweede Paas- en Pinksterdag, Hemelvaartsdag, Kerstdag en Nieuwjaarsdag.

Als er sprake is van vaartijden, dan moet u rekening houden met de vraag wat daarmee wordt bedoeld. De tijd waarop u zich nog kunt aanmelden, of de tijd wanneer de schipper naar huis gaat. In dat laatste geval kan de laatste afvaarttijd tien tot twintig minuten eerder zijn.

Vandaag NIET in de vaart
Vaartijden   (disclaimer)
1 mrt. t/m 31 okt.: wo,za,zo12:00-17:00

Beschrijving

Tussen de Noord en de Rietbaan ligt de Sophiapolder. Deze wordt beheerd door het Zuidhollands Landschap. Op diverse dagen in de zomermaanden is het mogelijk de polder te bezoeken en er rond te wandelen. Daartoe is een veerpont in de vorm van een sloep in de vaart gebracht.

De pont wordt naast wandelaars ook veel gebruikt door voggelaars die in de stilte van de Sophiapolder de vogels bestuderen.

Veerboot: Sophia


Type motorveerboot
Bouwjaar
Datum begin inzet
Datum einde inzet
Lengte
Breedte
Scheepswerf
Capaciteit

[ Naar boven ]