Pontjes in Nederland
(www.pontjes.nl)
Pontjes in Nederland
(www.pontjes.nl)

Lokatie :
Tiengemeten - Stad aan t Haringvliet - Nieuwendijk
    (ZH61)

Gegevens
Over : Haringvliet
Soort : Fiets-/Voetveer
Opmerking : Voor de veerboten van deze relatie, zie bij ZH27 (Nieuwendijk-Tiengemeten). Meestal wordt de Heicondias ingezet op deze relatie.
De veerpont vaart twee maal per dag, eenmaal in de ochtend, eenmaal in de namiddag.
Contact : 06-10951895
     
Lokatie : Google maps (51.750002 , 4.250352)
Websites : dehoekschevaart.nl/

Alhoewel ik mijn best doe de gegevens zo correct mogelijk te laten zijn, kan er geen verantwoording worden genomen voor mogelijke fouten.

Constateert u een fout, dan ben ik blij als u dat meldt.


Op bijzondere dagen kunnen de tijden (en zelfs ook de vraag of de pont wel of niet vaart) afwijken. Denk aan Kongingsdag, Tweede Paas- en Pinksterdag, Hemelvaartsdag, Kerstdag en Nieuwjaarsdag.

Als er sprake is van vaartijden, dan moet u rekening houden met de vraag wat daarmee wordt bedoeld. De tijd waarop u zich nog kunt aanmelden, of de tijd wanneer de schipper naar huis gaat. In dat laatste geval kan de laatste afvaarttijd tien tot twintig minuten eerder zijn.

Vandaag NIET in de vaart
 Morgen NIET in de vaart
Vaartijden   (disclaimer)
6 juli t/m 1 sept.: wo,za,zo

Beschrijving

Het eiland Tiengemeten is een eiland in het Haringvliet. Voorheen was het openbaar landbouwgebied, waarheen een veerpont vanuit Nieuwendijk voor de verbinding zorgde.

Sinds 1997 wordt het door Natuurmonumenten beheerd. Grote delen zijn nu (half) onder water gezet, zodat het nu een nat natuurgebied is. Op het eiland is door Natuurmonumenten een bezoekerscentrum ingericht. Ook is er het Rien Poortvlietmuseum gevestigd. Het eiland wordt nu veel meer dan vroeger door toeristen bezocht voor een dag-uitstapje.

De veerdienst Tiengemeten VoF voert nu de veerverbinding uit vanuit Nieuwendijk in opdracht van Natuurmonumenten. Naast deze verbinding wordt door deze veerdienst voor eigen rekening ook in de zomermaanden op enkele dagen gevaren naar de aan de andere kant van het Haringvliet gelegen Stad aan t Haringvliet.

Veerboot: Heicondias


Type motorveerboot
Bouwjaar 1968
Datum begin inzet2010
Datum einde inzet
Lengte 18 m
Breedte 4.20 m
Diepgang 1,55 m
Vermogen 2 x 240 pk
Scheepswerf Koopman, Dordrecht
Capaciteit
Opmerking Tot 2010: directievaartuig Rijkswaterstaat (naam: De Nieuwe Waterweg)

[ Naar boven ]