Pontjes in Nederland
(www.pontjes.nl)
Pontjes in Nederland
(www.pontjes.nl)

Lokatie :
Lekkerkerk - Nieuw Lekkerland
    (ZH37)

Gegevens
Over : Lek
Soort : Fiets-/Voetveer
Contact :
Lokatie : Google maps (51.893745 , 4.685177)
Websites : www.veerdienstlekkerkerk.nl

Alhoewel ik mijn best doe de gegevens zo correct mogelijk te laten zijn, kan er geen verantwoording worden genomen voor mogelijke fouten.

Constateert u een fout, dan ben ik blij als u dat meldt.


Op bijzondere dagen kunnen de tijden (en zelfs ook de vraag of de pont wel of niet vaart) afwijken. Denk aan Kongingsdag, Tweede Paas- en Pinksterdag, Hemelvaartsdag, Kerstdag en Nieuwjaarsdag.

Als er sprake is van vaartijden, dan moet u rekening houden met de vraag wat daarmee wordt bedoeld. De tijd waarop u zich nog kunt aanmelden, of de tijd wanneer de schipper naar huis gaat. In dat laatste geval kan de laatste afvaarttijd tien tot twintig minuten eerder zijn.

Vandaag in de vaart: 6:30-19:30
Vaartijden   (disclaimer)
Hele jaar, : ma t/m vr6:30-19:30
Hele jaar, : za9:00-19:00

Beschrijving

Het veer bij Lekkerkerk is een veer dat vooral lokaal verkeer dient. Toeristen die een rondje gaan fietsen, maar daarnaast ook scholieren. In Lekkerkerk staat een grote middelbare school die een regiofunctie verzorgt. Scholieren uit de ten zuiden van de Lek gelegen Alblasserwaard steken daarbij met het veer de Lek over. Omdat fietsen meer plaats innemen dan voetgangers, en de school vlakbij de veerpont is gelegen, stan de fietsenrekken voor de scholieren aan de zuidkant. Zij gaan dan te voet verder (maximaal 80 per overvaart).

De vorige eigenaar van het veer heeft zeer lang (48 jaar) op de pont gevaren. Nadat hij had aangegeven het veer aan anderen te willen overdoen, bleek dat nog tamelijk moeilijk. Na vele onderhandelingen, waarbij de gemeente bemiddelend optrad, heeft het bedrijf Aquabus (dat ook de Waterbus bij Dordrecht en Rotterdam exploiteert) het bedrijf overgenomen in 2016. Na een korte tijd is het veer vervolgens in 2018 overgenomen door de veerdienst Schoonhoven, die nu de exploitatie verzorgt.

Veerboot: Vice-Versa


Type motorveerboot
Bouwjaar
Datum begin inzet1946
Datum einde inzet
Lengte
Breedte
Scheepswerf
Capaciteit

[ Naar boven ]