Pontjes in Nederland
(www.pontjes.nl)
Pontjes in Nederland
(www.pontjes.nl)

Lokatie :
Oude Tonge - Benedensas - Steenbergen
    (ZH26 / NB01)

Gegevens
Over : Volkerak
Soort : Fiets-/voetveer
Opmerking : Het veer is NIET meer in de vaart
Contact :
Lokatie : Google maps (51.643553 , 4.224103)
Websites : Deze veerpont is niet (meer) aktief

Alhoewel ik mijn best doe de gegevens zo correct mogelijk te laten zijn, kan er geen verantwoording worden genomen voor mogelijke fouten.

Constateert u een fout, dan ben ik blij als u dat meldt.


Op bijzondere dagen kunnen de tijden (en zelfs ook de vraag of de pont wel of niet vaart) afwijken. Denk aan Kongingsdag, Tweede Paas- en Pinksterdag, Hemelvaartsdag, Kerstdag en Nieuwjaarsdag.

Als er sprake is van vaartijden, dan moet u rekening houden met de vraag wat daarmee wordt bedoeld. De tijd waarop u zich nog kunt aanmelden, of de tijd wanneer de schipper naar huis gaat. In dat laatste geval kan de laatste afvaarttijd tien tot twintig minuten eerder zijn.

Beschrijving

Met de historische motorboot Sunbear werd door een rederij een toeristische veerdienst onderhouden tussen Oude-Tonge en Steenbergen, met een tussenstop in Beneden Sas.

De schippers van deze boot waren op leeftijd gekomen, en hebben de boot verkocht. Voor de veerdienst was er geen opvolging.

Veerboot: Sun-Bear


Type motorveerboot
Bouwjaar 1928
Datum begin inzet2005 ca.
Datum einde inzet2012
Lengte
Breedte
Vermogen 2 x 168 pk
Scheepswerf Een werf in Groningen
Capaciteit
Opmerking Gebouwd voor Duitse rederij Norden-Frisia (Norddeich-Juist). in 1986 opgeknapt en rondvaart/sportvisserij in Zeeland

[ Naar boven ]