Pontjes in Nederland
(www.pontjes.nl)
Pontjes in Nederland
(www.pontjes.nl)

Lokatie :
Gouda Goverwelle - Steinse Hout
    (ZH15)

Gegevens
Over : parkvaart
Soort : Voetveer
Contact : 14-0182
     
Lokatie : Google maps (52.013527 , 4.752183)
Websites :

Alhoewel ik mijn best doe de gegevens zo correct mogelijk te laten zijn, kan er geen verantwoording worden genomen voor mogelijke fouten.

Constateert u een fout, dan ben ik blij als u dat meldt.


Op bijzondere dagen kunnen de tijden (en zelfs ook de vraag of de pont wel of niet vaart) afwijken. Denk aan Kongingsdag, Tweede Paas- en Pinksterdag, Hemelvaartsdag, Kerstdag en Nieuwjaarsdag.

Als er sprake is van vaartijden, dan moet u rekening houden met de vraag wat daarmee wordt bedoeld. De tijd waarop u zich nog kunt aanmelden, of de tijd wanneer de schipper naar huis gaat. In dat laatste geval kan de laatste afvaarttijd tien tot twintig minuten eerder zijn.

Vandaag in de vaart: Hele dag
Vaartijden   (disclaimer)
Hele jaar, : dagelijksHele dag

Beschrijving

Als werkervaringsproject werd dit kleine pontje (of moeten we het een vlot noemen) gebouwd door scholieren. Het pontje werd in eerste instantie in één van de grachten in Gouda neergelegd als stadspontje. Maar in verband met geluidsoverlast werd het pontje al snel verplaatst naar een park in de Steinse Hout, aan de oostkant van de wijk Goverwelle.

Of we het echt een pontje moeten noemen is wel wat arbitrair. We zouden het ook een vlot kunnen noemen. En heel hard nodig is het nou ook weer niet; als je een grote sprong neemt, dan kom je ook aan de overkant. En ongeveer 100 meter verderop kun je ook met een brug de sloot oversteken. Maar toch is het een leuk pontje.

Veerboot: (geen naam)


Het kleine pontje op een winterse dag.
Datum: 2008.01.10
Auteur: Wim Kusee

Type zelfbedienings kabelveerpont
Bouwjaar
Datum begin inzet
Datum einde inzet
Lengte
Breedte
Scheepswerf Een school in Gouda in het kader van een werkervaringsproeje
Capaciteit

[ Naar boven ]