Pontjes in Nederland
(www.pontjes.nl)
Pontjes in Nederland
(www.pontjes.nl)

Lokatie :
Rijswijk Delftweg - Jaagpad
    (ZH11)

Gegevens
Over : Schiekanaal
Soort : Fiets-/voet
Opmerking : Pontje is NIET meer in de vaart.
Contact :
Lokatie : Google maps (52.026477 , 4.347210)
Websites : Deze veerpont is niet (meer) aktief

Alhoewel ik mijn best doe de gegevens zo correct mogelijk te laten zijn, kan er geen verantwoording worden genomen voor mogelijke fouten.

Constateert u een fout, dan ben ik blij als u dat meldt.


Op bijzondere dagen kunnen de tijden (en zelfs ook de vraag of de pont wel of niet vaart) afwijken. Denk aan Kongingsdag, Tweede Paas- en Pinksterdag, Hemelvaartsdag, Kerstdag en Nieuwjaarsdag.

Als er sprake is van vaartijden, dan moet u rekening houden met de vraag wat daarmee wordt bedoeld. De tijd waarop u zich nog kunt aanmelden, of de tijd wanneer de schipper naar huis gaat. In dat laatste geval kan de laatste afvaarttijd tien tot twintig minuten eerder zijn.

Beschrijving

Over het Schiekanaal is lange tijd een veerpontje in de vaart geweest. Daarmee was het mogelijk voor de bewoners van het wijkje aan de westkant van het kanaal de aan de oostkant gelegen Broekmolenweg te bereiken, en daarlangs de tramhalte.

Begin 2012 werd de schipper die jarenlang het pontje bediende vervangen door personeel van de sociale werkplaats. Op 31 januari 2012 vond er een ongeluk plaats, waarbij het pontje van de oever vertrok op het moment dat er een binnenvaartschip passeerde. Behalve een nat pak waser geen lichamelijke schade.

Toch was het ongeluk voor de gemeente Rijswijk reden genoeg om het pontje kort daarop uit de vaart te nemen. Vele emoties en gesprekken in de maanden daaropvolgend hielpen niet het pontje bleef sinds die tijd uit de vaart.

Veerboot: Keereweer


De Keereweer onderweg
Datum: 2007.07.18
Auteur: Wim Kusee

Type motorveerpont
Bouwjaar 1982
Datum begin inzet1982
Datum einde inzet2012.02.15
Lengte
Breedte
Scheepswerf
Capaciteit

[ Naar boven ]