Pontjes in Nederland
(www.pontjes.nl)
Pontjes in Nederland
(www.pontjes.nl)

Lokatie :
Utrecht ringpark Da Costakade
    (Ut29)

Gegevens
Over : Kruisvaart
Soort : Voetveer
Type : zelfbedienings touwveerpont
Opmerking : Mij is niet helemaal zeker of dit pontje (in 2019) weer in de vaart is gebracht. Weet u meer informatie, meldt u het me dan? (zie pagina "contact").
Contact :
Lokatie : Google maps (52.080688 , 5.116292)
Websites :

Alhoewel ik mijn best doe de gegevens zo correct mogelijk te laten zijn, kan er geen verantwoording worden genomen voor mogelijke fouten.

Constateert u een fout, dan ben ik blij als u dat meldt.


Op bijzondere dagen kunnen de tijden (en zelfs ook de vraag of de pont wel of niet vaart) afwijken. Denk aan Kongingsdag, Tweede Paas- en Pinksterdag, Hemelvaartsdag, Kerstdag en Nieuwjaarsdag.

Als er sprake is van vaartijden, dan moet u rekening houden met de vraag wat daarmee wordt bedoeld. De tijd waarop u zich nog kunt aanmelden, of de tijd wanneer de schipper naar huis gaat. In dat laatste geval kan de laatste afvaarttijd tien tot twintig minuten eerder zijn.

Vandaag in de vaart: Hele dag
 Morgen in de vaart: Hele dag
Vaartijden   (disclaimer)
Hele jaar, : dagelijksHele dag

Beschrijving

In Utrecht is er tussen de dichterswijk en het spoorwegemplacement een park gelegen. Dit park was in het verleden alleen aan de noordkant toegankelijk vanaf een brug bij de Hubert Pootstraat. Door de Stichting Vrienden van het Ringpark is in 2018 een zelfbedienings touwpontje over de Kruisvaart in gebruik genomen. Daarmee is het park ook aan de zuidkant toegankelijk vanaf de Da Costakade. Door de stichting is een wandelroute van ca.drie kilometer rondom de dichterswijk uitgezet; deze wandelroute maakt ook gebruik van het nieuw aangelegde trekpontje.

Helaas werd het pontje na korte tijd alweer uit de vaart genomen. Ernstige overlast werd daarbij als reden opgegeven. Volgens de laatste berichten zou het pontje na de bouwvak van 2019 weer in de vaar zijn gekomen. Als u dit kunt bevestigen, dan hoor ik dat graat.

Veerboot: (geen naam)


De veerpont op een dag dat deze niet in gebruik was (de kabel was weggehaald).
Datum: 4.6.2019
Auteur: Wim Kusee

Type zelfbedienings touwpontje
Bouwjaar 2018
Datum begin inzet2018.07.07
Datum einde inzet2018
Lengte
Breedte
Motor n.v.t.
Scheepswerf
Capaciteit

[ Naar boven ]