Start ZoekenNieuwsType veerpontLijst pontjesHistorische verenZeer kleine pontjesPrivé pontjesLinksFietstochtenPontje v.d.maandContact

Pontjes in Nederland

Pontjes in Nederland

Lokatie :
Fort Honswijk - Fort Everdingen - Werk aan t Spoel
    (Ut20 / Ge48)

Vandaag NIET in de vaart
 Morgen NIET in de vaart
Gegevens
Over : Lek
Soort : Fiets-/Voetveer
Type : motorveerboot
Opmerking : Veerpont vaart in 2020 NIET
Contact : 06-57952925 / 0344-228800
     
Lokatie : Google maps (51.968047 , 5.176922)
Websites : www.uiterwaarde.nl

Alhoewel ik mijn best doe de gegevens zo correct mogelijk te laten zijn, kan er geen verantwoording worden genomen voor mogelijke fouten.

Constateert u een fout, dan ben ik blij als u dat meldt.


Op bijzondere dagen kunnen de tijden (en zelfs ook de vraag of de pont wel of niet vaart) afwijken. Denk aan Kongingsdag, Tweede Paas- en Pinksterdag, Hemelvaartsdag, Kerstdag en Nieuwjaarsdag.

Als er sprake is van vaartijden, dan moet u rekening houden met de vraag wat daarmee wordt bedoeld. De tijd waarop u zich nog kunt aanmelden, of de tijd wanneer de schipper naar huis gaat. In dat laatste geval kan de laatste afvaarttijd tien tot twintig minuten eerder zijn.

Beschrijving

Als verbinding tussen drie forten langs de Lek is in 2010 een veerpont in de vaart gebracht. De exploitatie wordt uitgevoerd door recreatiemaatschappij Uiterwaarde, die nog 10 andere pontjes in het rivierengebied van de Betuwe verzorgt. Het pontje vaart alleen in de zomermaanden. Het eerste jaar werd nog niet naar Werk aan t Spoel gevaren, omdat de aanlegsteiger aldaar nog niet gereed was.

Een aantal jaren heeft het pontje een marginaal bestaan gehad. De vervoerscijfers waren met 4500 passagiers tamelijk slecht te noemen. Nadat het pontje is opgenomen in een wandelroute van de NS, en nadat er ook wat meer activiteiten in de forten werden georganiseerd zijn de vervoerscijfers gestegen.

 

Veerboot: Liniepont


Type motorveerboot
Bouwjaar 1950 ca.
Datum begin inzet2010.07.01
Datum einde inzet
Lengte 17.00 m
Breedte 4.00 m
Diepgang 1.10 m
Tonnage 19 ton
Motor DAF
Vermogen 138 pk
Scheepswerf Gebr.Haarland, Leiden
Capaciteit 12 voetgangers
Opmerking Inzet Van 1974 tot ?? bij steenfabriek in Tiel om personeel bij hoge waterstand naar de fabriek te varen. Daarvoor inzet in Arnhem tussen de binnenstad en De Praets. Naam was Meinerswijk. Bouwjaar is een schatting, is onbekend. In 2010 aangekocht door Uiterwaarde als Liniepont.

[ Naar boven ]