Pontjes in Nederland
(www.pontjes.nl)
Pontjes in Nederland
(www.pontjes.nl)

Lokatie :
Genemuiden - Mandjeswaard
    (Ov23)

Gegevens
Over : Goot
Soort : Fiets-/voetveer
Contact :
Lokatie : Google maps (52.610942 , 5.987190)
Websites : www.ontdekdeijsseldelta.nl

Alhoewel ik mijn best doe de gegevens zo correct mogelijk te laten zijn, kan er geen verantwoording worden genomen voor mogelijke fouten.

Constateert u een fout, dan ben ik blij als u dat meldt.


Op bijzondere dagen kunnen de tijden (en zelfs ook de vraag of de pont wel of niet vaart) afwijken. Denk aan Kongingsdag, Tweede Paas- en Pinksterdag, Hemelvaartsdag, Kerstdag en Nieuwjaarsdag.

Als er sprake is van vaartijden, dan moet u rekening houden met de vraag wat daarmee wordt bedoeld. De tijd waarop u zich nog kunt aanmelden, of de tijd wanneer de schipper naar huis gaat. In dat laatste geval kan de laatste afvaarttijd tien tot twintig minuten eerder zijn.

Vandaag in de vaart: Hele dag
 Morgen in de vaart: Hele dag
Vaartijden   (disclaimer)
Hele jaar, : dagelijksHele dag

Beschrijving

In de fietsroute van Kampen naar Genemuiden door de Mandjeswaard moest er, na het oversteken van het Ganzendiep met een trekpont, een flinke omweg worden gemaakt langs de Kamperzeedijk. Dit, omdat de Goot niet te passeren was. Door de gemeente Zwartewaterland werd in 2014 een plan gemaakt om over de Goot ook een pontje in gebruik te nemen. Het nieuwe pontje zou moeten komen op dezelfde plaats bij de Bellepaal, waar vroeger ook een veerpont lag.

Op 28 mei 2016 (IJsseldeltadag, een dag waarop veel mensen fietsen) kon het pontje voor één dag worden gebruikt. Tevens werd het pontje officieel in gebruik genomen. Omdat de bediening nog niet gereed was, werd er die dag gevaren met gebruik van een buitenboordmotor. De weken daaropvolgend was het pontje nog buiten gebruik, maar vanaf begin augustus 2016 kon het pontje worden gebruikt.

Veerboot: Pieperpont


Datum: 2017.08.15
Auteur: Wim Kusee

Type
Bouwjaar 2016
Datum begin inzet2016.05.28
Datum einde inzet
Lengte
Breedte
Scheepswerf
Capaciteit
Opmerking 28 mei 2016 officieel geopend (IJsseldagen), één dag in gebruik (met buitenboordmotor). Daarna direct weer uit de vaart. Begin augustus 2016 in de vaart.

[ Naar boven ]