Pontjes in Nederland
(www.pontjes.nl)
Pontjes in Nederland
(www.pontjes.nl)

Lokatie :
Loozen - Loozensche Linie
    (Ov15)

Gegevens
Over : Overijsselse Vecht
Soort : Fiets-/Voetveer
Contact : 14-0523
     
Lokatie : Google maps (52.592240 , 6.657152)
Websites : www.hardenberg.nl

Alhoewel ik mijn best doe de gegevens zo correct mogelijk te laten zijn, kan er geen verantwoording worden genomen voor mogelijke fouten.

Constateert u een fout, dan ben ik blij als u dat meldt.


Op bijzondere dagen kunnen de tijden (en zelfs ook de vraag of de pont wel of niet vaart) afwijken. Denk aan Kongingsdag, Tweede Paas- en Pinksterdag, Hemelvaartsdag, Kerstdag en Nieuwjaarsdag.

Als er sprake is van vaartijden, dan moet u rekening houden met de vraag wat daarmee wordt bedoeld. De tijd waarop u zich nog kunt aanmelden, of de tijd wanneer de schipper naar huis gaat. In dat laatste geval kan de laatste afvaarttijd tien tot twintig minuten eerder zijn.

Vandaag in de vaart: 7:00-22:00
Vaartijden   (disclaimer)
1 apr. t/m 31 okt.: dagelijks7:00-22:00

Beschrijving

Tussen Coevorden en Hardenberg (nabij het buurtschap Loozen) zijn er de overblijfselen van een verdedigingsschans te vinden. Deze schans was tot voor kort vanuit de westkant goed bereikbaar, maar na verlegging van de bedding van de Overijsselse Vecht werd de situatie anders. Teneinde de bereikbaarheid te behouden is er in de eerste decade van deze eeuw een electrisch bediend zelfbedieningspontje aangelegd.

Het pontje is uitgerust met zonnepanelen. De elctriciteit wordt gebruikt voor de aandrijving van de electromotor, waarmee de pont wordt voortbewogen. Met een druk op de knop (zowel op de beide oevers als op de pont) kan een gebruiker de motor in werking stellen. Het pontje van Loozen was het eerste pontje in Nederland waar deze constructie werd toegepast. De veerpont mag niet na 10 uur s avonds worden gebruikt. Dat ging mis, toen enkele passagiers om één minuut voor tien de pont in werking stelden. Midden op het water (om 10 uur) werd de stroom uitgeschakeld, als gevolg waarvan de pont stilviel. De passagiers werden na het bellen van 112 door de hulpdiensten van de pont gehaald.

Veerboot: (geen naam)


Datum: 2013.04.20
Auteur: Wim Kusee

Type electrisch aangedreven zelfbedieningsveerpont
Bouwjaar 2009.09.25
Datum begin inzet2009.09.25
Datum einde inzet
Lengte
Breedte
Scheepswerf
Capaciteit
Opmerking In 2015 ombouw naar electrisch aangedreven zelfbedieningsveerpont. Tot dat jaar handbediende zelfbedieningsveerpont

[ Naar boven ]