Pontjes in Nederland
(www.pontjes.nl)
Pontjes in Nederland
(www.pontjes.nl)

Lokatie :
Kalenberg Weerribben
    (Ov14)

Gegevens
Over : vaart
Soort : Voetveer
Contact : 06-50213097 / 0561-474411
     
Lokatie : Google maps (52.780739 , 5.959914)
Websites :

Alhoewel ik mijn best doe de gegevens zo correct mogelijk te laten zijn, kan er geen verantwoording worden genomen voor mogelijke fouten.

Constateert u een fout, dan ben ik blij als u dat meldt.


Op bijzondere dagen kunnen de tijden (en zelfs ook de vraag of de pont wel of niet vaart) afwijken. Denk aan Kongingsdag, Tweede Paas- en Pinksterdag, Hemelvaartsdag, Kerstdag en Nieuwjaarsdag.

Als er sprake is van vaartijden, dan moet u rekening houden met de vraag wat daarmee wordt bedoeld. De tijd waarop u zich nog kunt aanmelden, of de tijd wanneer de schipper naar huis gaat. In dat laatste geval kan de laatste afvaarttijd tien tot twintig minuten eerder zijn.

Vandaag in de vaart: Hele dag
Vaartijden   (disclaimer)
Hele jaar, : dagelijksHele dag

Beschrijving

De Weerriben is een stuk ongerepte natuur in het noorden van Overijssel. Het is onderdeel van het nationaal park de Weerribben-Wieden. Het is daarbij mogelijk om diverse wandelingen te maken door de natuur. Vanuit het dorpje Kalenberg gaat er daarbij een wandelroute in noordelijke richting. Halverwege deze wandeling kun je daarbij een sloot oversteken door middel van een handbediend trekpontje. Met een touw kun je daarbij de pont naar de andere oever trekken. Het pontje is een eenvoudige constructie van een bak met twee leuningen, met een touw verbonden aan de oever, waar een eenvoudige steigerconstructie is gemaakt.

Veerboot: (geen naam)


Datum: 2009.09.02
Auteur: Wim Kusee

Type
Bouwjaar 2008
Datum begin inzet2008
Datum einde inzet
Lengte
Breedte
Scheepswerf
Capaciteit

[ Naar boven ]