Pontjes in Nederland
(www.pontjes.nl)
Pontjes in Nederland
(www.pontjes.nl)

Lokatie :
Badhoevedorp - Sloten
    (NH68)

Gegevens
Over : Ringvaart Haarlemmermeer
Soort : Fiets-/Voetveer
Contact : 020-6100788
     
Lokatie : Google maps (52.345755 , 4.781088)
Websites : www.deakermolen.nl

Alhoewel ik mijn best doe de gegevens zo correct mogelijk te laten zijn, kan er geen verantwoording worden genomen voor mogelijke fouten.

Constateert u een fout, dan ben ik blij als u dat meldt.


Op bijzondere dagen kunnen de tijden (en zelfs ook de vraag of de pont wel of niet vaart) afwijken. Denk aan Kongingsdag, Tweede Paas- en Pinksterdag, Hemelvaartsdag, Kerstdag en Nieuwjaarsdag.

Als er sprake is van vaartijden, dan moet u rekening houden met de vraag wat daarmee wordt bedoeld. De tijd waarop u zich nog kunt aanmelden, of de tijd wanneer de schipper naar huis gaat. In dat laatste geval kan de laatste afvaarttijd tien tot twintig minuten eerder zijn.

Vandaag NIET in de vaart
Vaartijden   (disclaimer)
1 mei. t/m 30 sept.: zo12:30-17:00

Beschrijving

In de voormalige Akermolen in Amsterdam is een theehuis gevestigd. Dit theehuis is onderdeel van stichting de Vrije Geer, een plek waar mensen met een verstandelijke beperking werken in bediening of keuken.

Om het voor recreanten die over de Akerdijk wandelen of fietsen gemakkelijk te maken het theehuis in de Akermolen te bezoeken is men in 2010 begonnen met het aanbieden van overvaart over de Ringvaart nabij de molen Akermolen in Amsterdam. De veerpont wordt bediend door vrijwilligers van theehuis de Akermolen. De veerpont is alleen op zondagmiddag in de zomermaanden in gebruik, daarnaast eventueel op afroep.

De veerpont is geen lijndienst, maar is bedoeld voor gasten van theehuis de Akermolen.

Veerboot: Cocobo


Datum: 2010.09.01
Auteur: Wim Kusee

Type electrische motorveerpont
Bouwjaar 2010
Datum begin inzet2010.09.01
Datum einde inzet
Lengte
Breedte
Motor electrische buitenboordmotor
Scheepswerf Cocobo, varende terrasvlotten
Capaciteit

[ Naar boven ]