Pontjes in Nederland
(www.pontjes.nl)
Pontjes in Nederland
(www.pontjes.nl)

Lokatie :
Zaandam Koog a/d Zaan - Zaanse Schans (Julianaveer)
    (NH50)

Gegevens
Over : Zaan
Soort : Fiets-/voetveer
Opmerking : Tijdelijk veer i.v.m. reparatie brug
Contact :
Lokatie : Google maps (52.462958 , 4.812693)
Websites : Deze veerpont is niet (meer) aktief

Alhoewel ik mijn best doe de gegevens zo correct mogelijk te laten zijn, kan er geen verantwoording worden genomen voor mogelijke fouten.

Constateert u een fout, dan ben ik blij als u dat meldt.


Op bijzondere dagen kunnen de tijden (en zelfs ook de vraag of de pont wel of niet vaart) afwijken. Denk aan Kongingsdag, Tweede Paas- en Pinksterdag, Hemelvaartsdag, Kerstdag en Nieuwjaarsdag.

Als er sprake is van vaartijden, dan moet u rekening houden met de vraag wat daarmee wordt bedoeld. De tijd waarop u zich nog kunt aanmelden, of de tijd wanneer de schipper naar huis gaat. In dat laatste geval kan de laatste afvaarttijd tien tot twintig minuten eerder zijn.

Beschrijving

Van 2007 tot 2009 is de Julianabrug in Zaandam volledig vernieuwd. Daartoe was deze brug gesloten voor alle verkeer. Autoverkeer kon wel omrijden over de brug in autosnelweg A8, maar voor fietsers en voetgangers was er geen alternatief. De brug wordt vooral gebruikt als directe toegang vanuit Zaanstad naar de Zaanse Schans.

Voor de voetgangers en fietsers is er een tijdelijke veerpont in dienst gesteld.

Veerboot: Julianaveer


Datum: 2008.08.06
Auteur: Wim Kusee

Type motorveerpont koplader
Bouwjaar 2007
Datum begin inzet2007
Datum einde inzet2009
Lengte
Breedte
Scheepswerf
Capaciteit
Opmerking Inzet 2007-2009: Zaandam Julianaveer. Inzet apr-mei 2010: Almere-Huizen. Later inzet als reservepont bij Genemuiden-Zwartsluis (Ov03)

[ Naar boven ]