Pontjes in Nederland
(www.pontjes.nl)
Pontjes in Nederland
(www.pontjes.nl)

Lokatie :
s Graveland Natuurmonumenten
    (NH41)

Gegevens
Over : s Gravelandse vaart
Soort : Voetveer
Opmerking : Niet (meer) in de vaart.
Contact :
Lokatie : Google maps (52.253961 , 5.120628)
Websites : Deze veerpont is niet (meer) aktief

Alhoewel ik mijn best doe de gegevens zo correct mogelijk te laten zijn, kan er geen verantwoording worden genomen voor mogelijke fouten.

Constateert u een fout, dan ben ik blij als u dat meldt.


Op bijzondere dagen kunnen de tijden (en zelfs ook de vraag of de pont wel of niet vaart) afwijken. Denk aan Kongingsdag, Tweede Paas- en Pinksterdag, Hemelvaartsdag, Kerstdag en Nieuwjaarsdag.

Als er sprake is van vaartijden, dan moet u rekening houden met de vraag wat daarmee wordt bedoeld. De tijd waarop u zich nog kunt aanmelden, of de tijd wanneer de schipper naar huis gaat. In dat laatste geval kan de laatste afvaarttijd tien tot twintig minuten eerder zijn.

Beschrijving

Het hoofdkantoor van Natuurmonumenten, tevens bezoekerscentrum, is gelegen in s Graveland aan het Noordeinde. Vanuit deze locatie zijn diverse wandelroutes uitgezet over weidegronden. Om vanuit het bezoekerscentrum de wandelroutes aan de westkant van de s Gravelandse Vaart te kunnen bereiken is er in 2002 een klein zelfbedieningspontje in de vaart gebracht.

Blijkbaar voldeed het pontje toch niet, want in 2008 is het pontje weggehaald. Het pontje heeft later nog gelegen in de Aa bij Meersel, ten zuiden van Breda, net over de Belgische grens. Ook daar is het pontje na verloop van tijd weggehaald.

Veerboot: (geen naam)


Datum: 2003.05.29
Auteur: Wim Kusee

Type zelfbedienings kabelveerpont
Bouwjaar 2002
Datum begin inzet2002
Datum einde inzet2009
Lengte
Breedte
Scheepswerf
Capaciteit
Opmerking Inzet 2002-2009: s Graveland. Inzet 2014-2015: Meersel-Dreef (BelgiŽ)

[ Naar boven ]