Pontjes in Nederland
(www.pontjes.nl)
Pontjes in Nederland
(www.pontjes.nl)

Lokatie :
Haarlem Schalkwijk - Cruquius
    (NH34)

Gegevens
Over : Ringvaart Haarlemmermeer
Soort : Fiets-/Voetveer
Contact : 06-11360717 / 023-5848797
     
Lokatie : Google maps (52.338874 , 4.640744)
Websites : www.destroomboot.nl

Alhoewel ik mijn best doe de gegevens zo correct mogelijk te laten zijn, kan er geen verantwoording worden genomen voor mogelijke fouten.

Constateert u een fout, dan ben ik blij als u dat meldt.


Op bijzondere dagen kunnen de tijden (en zelfs ook de vraag of de pont wel of niet vaart) afwijken. Denk aan Kongingsdag, Tweede Paas- en Pinksterdag, Hemelvaartsdag, Kerstdag en Nieuwjaarsdag.

Als er sprake is van vaartijden, dan moet u rekening houden met de vraag wat daarmee wordt bedoeld. De tijd waarop u zich nog kunt aanmelden, of de tijd wanneer de schipper naar huis gaat. In dat laatste geval kan de laatste afvaarttijd tien tot twintig minuten eerder zijn.

Vandaag in de vaart: 10:00-18:00
Vaartijden   (disclaimer)
1 apr. t/m 30 sept.: dagelijks10:00-18:00

Beschrijving

Nadat de Haarlemmermeer was ingepollderd is er in 1869 een veerpont over de Ringvaart in gebruik genomen nabij het stoomgemaal de Cruquius. Voor voetgangers en wielrijders was er een roeiboot, voor gemotoriseerde voertuigen, karren en vee was er een trekpont. Dit veer heeft bestaan tot 1970.

In 1997 heeft een grope vrijwilligers de verbinding nieuw leven ingeblazen, en is een veerpont voor voetgangers en fietsers in de vaart gebracht.

Toen in het begin van de 21e eeuw een nieuwe fietsbrug in gebruik werd genomen leek het erop dat het met de veerpont gedaan zou zijn. Het stichtingsbestuur ging echter verder, en tot op de dag van vandaag kun je bij Cruquius overvaren. De overtocht is gratis, alhoewel een fooienpot wel onder de aandacht wordt gebracht.

Veerboot: De Stroomboot


Datum: 2014-09-06
Auteur: Wim Kusee

Type Electrische veerboot
Bouwjaar
Datum begin inzet
Datum einde inzet
Lengte
Breedte
Motor Electromotor, met zonnepanelen op het dak
Scheepswerf
Capaciteit

[ Naar boven ]