Pontjes in Nederland
(www.pontjes.nl)
Pontjes in Nederland
(www.pontjes.nl)

Lokatie :
Eemshaven - Rosyth (Schotland)
    (Gr17)

Deze veerpont is niet (meer) aktief

Helaas beschik ik (nog) niet over een foto van dit veer.
Als u mij een foto toestuurt, dan ben ik u daarvoor erg dankbaar.
Die foto kunt u mij toesturen op het volgende e-mail adres:

Gegevens

      Deze veerpont is niet (meer) aktief

Over : Noordzee
Soort : Autoveer
Type : motorveerboot
Opmerking : (nog) niet aktief
Contact :
Lokatie : Google maps (53.495660 , 6.747516)
Websites :

Alhoewel ik mijn best doe de gegevens zo correct mogelijk te laten zijn, kan er geen verantwoording worden genomen voor mogelijke fouten.

Constateert u een fout, dan ben ik blij als u dat meldt.


Op bijzondere dagen kunnen de tijden (en zelfs ook de vraag of de pont wel of niet vaart) afwijken. Denk aan Kongingsdag, Tweede Paas- en Pinksterdag, Hemelvaartsdag, Kerstdag en Nieuwjaarsdag.

Als er sprake is van vaartijden, dan moet u rekening houden met de vraag wat daarmee wordt bedoeld. De tijd waarop u zich nog kunt aanmelden, of de tijd wanneer de schipper naar huis gaat. In dat laatste geval kan de laatste afvaarttijd tien tot twintig minuten eerder zijn.

Vandaag NIET in de vaart
 Morgen NIET in de vaart

Beschrijving

Omdat men verwacht dat er bij de Brexit op 31 oktober 2019 flinke vertragingen zullen ontstaan bij de veerboten in Dover, heeft een Schotse maatschappij het plan opgevat om een veerdienst in de vaart te brengen van Eemshaven naar Rosyth. Volgens plannen zal de veerboot eenmaal per etmaal gaan varen. De overtocht zal ongeveer 20 uur duren. Men hoopt op de datum van de Brexit met de veerdienst te kunnen beginnen. Wanneer de veerboot zal gaan varen is nog niet bekend.

Veerboten op deze relatie: