Start ZoekenNieuwsType veerpontLijst pontjesHistorische verenZeer kleine pontjesPrivé pontjesLinksFietstochtenPontje v.d.maandContact

Pontjes in Nederland

Pontjes in Nederland

Lokatie :
Lauwersoog - Suyderoogh
    (Gr12)

Vandaag NIET in de vaart
 Morgen NIET in de vaart
Gegevens
Over : Nieuwe Robbengat
Soort : Fiets-/Voetveer
Type : motorveerpont
Opmerking : In 2020 NIET in de vaart i.v.m. corona.
Contact : 0519-349133
     
Lokatie : Google maps (53.398359 , 6.211499)
- Lauwersoog (klik voor details)
- Suyderoogh (klik voor details)
Websites :

Alhoewel ik mijn best doe de gegevens zo correct mogelijk te laten zijn, kan er geen verantwoording worden genomen voor mogelijke fouten.

Constateert u een fout, dan ben ik blij als u dat meldt.


Op bijzondere dagen kunnen de tijden (en zelfs ook de vraag of de pont wel of niet vaart) afwijken. Denk aan Kongingsdag, Tweede Paas- en Pinksterdag, Hemelvaartsdag, Kerstdag en Nieuwjaarsdag.

Als er sprake is van vaartijden, dan moet u rekening houden met de vraag wat daarmee wordt bedoeld. De tijd waarop u zich nog kunt aanmelden, of de tijd wanneer de schipper naar huis gaat. In dat laatste geval kan de laatste afvaarttijd tien tot twintig minuten eerder zijn.

Beschrijving

In het Lauwersmeer-gebied hebben, sinds de afdamming van de Lauwerszee in 1969, diverse toeristische ontwikkelingen plaatsgevonden. Aan de oostzijde van het gebied, ropnd het Nieuwe Robbengat, zijn in de loop van de jaren een aantal recreatieterreinen aangelegd. Om een goede verbinding tussen deze gebieden te maken is op 5 juni 2013 een veerpont in dienst gekomen. Het betreft een electrisch aangedreven veerpont met zonnepanelen op het dak.

 

Veerboot: Lauwersveer


Datum: 2015.05.xx
Auteur: Willem Sterenberg

Type
Bouwjaar 2013.06.05
Datum begin inzet2013.06.05
Datum einde inzet
Lengte
Breedte
Motor Veerpont op zonne-energie
Scheepswerf TSL Laswerken, Garyp
Capaciteit

[ Naar boven ]