Pontjes in Nederland
(www.pontjes.nl)
Pontjes in Nederland
(www.pontjes.nl)

Lokatie :
Blauwe Stad : Nieuwe Weg - Hidra
    (Gr11)

Gegevens
Over : Oldambtermeer
Soort : Fiets-/Voetveer
Contact : 0597-482000
     
Lokatie : Google maps (53.185205 , 7.061442)
Websites :

Alhoewel ik mijn best doe de gegevens zo correct mogelijk te laten zijn, kan er geen verantwoording worden genomen voor mogelijke fouten.

Constateert u een fout, dan ben ik blij als u dat meldt.


Op bijzondere dagen kunnen de tijden (en zelfs ook de vraag of de pont wel of niet vaart) afwijken. Denk aan Kongingsdag, Tweede Paas- en Pinksterdag, Hemelvaartsdag, Kerstdag en Nieuwjaarsdag.

Als er sprake is van vaartijden, dan moet u rekening houden met de vraag wat daarmee wordt bedoeld. De tijd waarop u zich nog kunt aanmelden, of de tijd wanneer de schipper naar huis gaat. In dat laatste geval kan de laatste afvaarttijd tien tot twintig minuten eerder zijn.

Vandaag in de vaart: Hele dag
Vaartijden   (disclaimer)
Hele jaar, : dagelijksHele dag

Beschrijving

Blauwe Stad is een gebiedsontwikkelingsproject ten noorden van Winschoten. Daarbij werd een groot meer, de aanleg van een woonplaats en diverse recreatieve voorzieningen aangelegd. De eerste woning werd in 2006 gebouwd, en het plan was, dat er elk jaar 150 woningen gebouwd zouden worden. Door de teruglopende vraag bleef de woningbouw sterk achter. Later zijn de plannen voor het project sterk bijgesteld. In het gebied werden twee zelfbedienings trekpontjes aangelegd. De eerste werd in 2010 in gebruik genomen, de tweede, vanaf de Nieuwe Weg naar het schiereiland Hidra, kwam in 2012 in gebruik. Het betreft een zelfbedienings kettingveerpont.
Wegens voortdurend vandalisme is de pont begin januari 2019 tijdelijk uit de vaart genomen, en eind februari 2019 weer in de vaart gebracht

Veerboot: (geen naam)


Datum: 2012-08-26
Auteur: Bettie van Veen

Type Zelfbedienings kettingveerpont
Bouwjaar 2012
Datum begin inzet2012
Datum einde inzet
Lengte
Breedte
Scheepswerf
Capaciteit

[ Naar boven ]