Pontjes in Nederland
(www.pontjes.nl)
Pontjes in Nederland
(www.pontjes.nl)

Lokatie :
Esonstad - Lauwersoog - Schiermonnikoog
    (Gr08)

Gegevens
Over : Lauwersmeer / Waddenzee
Soort : Fiets-/voetveer
Opmerking : Niet (meer) in de vaart
Contact :
     
Lokatie : Google maps (53.378045 , 6.164007)
Websites : Deze veerpont is niet (meer) aktief

Alhoewel ik mijn best doe de gegevens zo correct mogelijk te laten zijn, kan er geen verantwoording worden genomen voor mogelijke fouten.

Constateert u een fout, dan ben ik blij als u dat meldt.


Op bijzondere dagen kunnen de tijden (en zelfs ook de vraag of de pont wel of niet vaart) afwijken. Denk aan Kongingsdag, Tweede Paas- en Pinksterdag, Hemelvaartsdag, Kerstdag en Nieuwjaarsdag.

Als er sprake is van vaartijden, dan moet u rekening houden met de vraag wat daarmee wordt bedoeld. De tijd waarop u zich nog kunt aanmelden, of de tijd wanneer de schipper naar huis gaat. In dat laatste geval kan de laatste afvaarttijd tien tot twintig minuten eerder zijn.

Beschrijving

In de jaren tussen 2004 en 2007 is aan de westkant van het Lauwersmeer een vakantiepark van Landal GreenParks aangelegd nabij het plaatsje Oostmahorn. Vanuit dit recreatiepark werd vanaf 2007 in de zomermaanden een toeristische veerdienst (eenmaal per dag) ingelegd naar het Waddeneiland Schiermonnikoog, met een tussenstop bij de sluis in Lauswersoog. De veerdienst werd uitbesteed aan rederij Wagenborg (die ook de gewone veerdienst van Lauwersoog naar Schiermonnikoog uitvoert). Blijkbaar was de verbinding niet rendabel genoeg. Rond 2013 is de veerdienst gestopt. De veerboot bestond uit een catamaran. Deze werd voorheen ingezet tussen Almere Haven en Huizen. Na 2013 is deze veerboot in dienst gekomen bij de Waterbus in de omgeving van Dordrecht.

Veerboot: Esonborg


De Esonborg passeert de sluis van Lauwersoog op weg van Esonstad naar Schiermonnikoog.
Datum: 2008.06.21
Auteur: Wim Kusee

Type Catamaran
Bouwjaar 1999
Datum begin inzet2007
Datum einde inzet2013 (ca.)
Lengte 30,5 m
Breedte 7 m
Diepgang 1,32 m
Snelheid 37 km/h
Vermogen 2 x 325 kW
Scheepswerf Damen Shipyards, Gorinchem
Capaciteit 30 fietsen;   130 voetgangers
Opmerking Van 1999-2006 bij rederij Aqualiner als ms.Aquarunner voor Almere Haven - Huizen. In 2006 tijdelijk inzet op Harlingen-Terschelling. Vanaf 2007 verhuur aan rederij Wagenborg en inzet als m.s.Esonborg voor Esonstad-Schiermonnnikoog. Vanaf 2014 bij Waterbus Dordrecht.

[ Naar boven ]