Pontjes in Nederland
(www.pontjes.nl)
Pontjes in Nederland
(www.pontjes.nl)

Lokatie :
Sebaldeburen - Boerakker
    (Gr07)

Gegevens
Over : Wolddiep
Soort : Fiets-/Voetveer
Contact : 050-5345199
     
Lokatie : Google maps (53.199654 , 6.318588)
Websites :

Alhoewel ik mijn best doe de gegevens zo correct mogelijk te laten zijn, kan er geen verantwoording worden genomen voor mogelijke fouten.

Constateert u een fout, dan ben ik blij als u dat meldt.


Op bijzondere dagen kunnen de tijden (en zelfs ook de vraag of de pont wel of niet vaart) afwijken. Denk aan Kongingsdag, Tweede Paas- en Pinksterdag, Hemelvaartsdag, Kerstdag en Nieuwjaarsdag.

Als er sprake is van vaartijden, dan moet u rekening houden met de vraag wat daarmee wordt bedoeld. De tijd waarop u zich nog kunt aanmelden, of de tijd wanneer de schipper naar huis gaat. In dat laatste geval kan de laatste afvaarttijd tien tot twintig minuten eerder zijn.

Vandaag in de vaart: Hele dag
Vaartijden   (disclaimer)
Hele jaar, : dagelijksHele dag

Beschrijving

In het kader van de ontsluiting voor fietser en wandelaars van het landelijke gebied rond Sebaldeburen is er rond het jaar 2008 een zelfbedienings kettingveerpont aangelegd. De pont is in die zin tamelijk uniek in de zin dat het draagvermogen wordt geleverd door een aantal ronde tonnen, waarop een verzinkt stalen opbouw is aangebracht. Door handkracht kan een draaiwiel worden gebruikt, waarmee men zichzelf naar de andere oever kan brengen.

Veerboot: (geen naam)


Datum: 2008.06.21
Auteur: Wim Kusee

Type Zelfbedienings kettingveerpont
Bouwjaar 2008 ca.
Datum begin inzet2008 ca.
Datum einde inzet
Lengte
Breedte
Scheepswerf
Capaciteit

[ Naar boven ]