Pontjes in Nederland
(www.pontjes.nl)
Pontjes in Nederland
(www.pontjes.nl)

Lokatie :
Eemshaven - Borkum
    (Gr04)

Gegevens
Over : Waddenzee
Soort : Autoveer
Contact : 0596-516084 / 0596 - 519191
     
Lokatie : Google maps (53.455979 , 6.832178)
Websites : www.borkumlijn.nl

Alhoewel ik mijn best doe de gegevens zo correct mogelijk te laten zijn, kan er geen verantwoording worden genomen voor mogelijke fouten.

Constateert u een fout, dan ben ik blij als u dat meldt.


Op bijzondere dagen kunnen de tijden (en zelfs ook de vraag of de pont wel of niet vaart) afwijken. Denk aan Kongingsdag, Tweede Paas- en Pinksterdag, Hemelvaartsdag, Kerstdag en Nieuwjaarsdag.

Als er sprake is van vaartijden, dan moet u rekening houden met de vraag wat daarmee wordt bedoeld. De tijd waarop u zich nog kunt aanmelden, of de tijd wanneer de schipper naar huis gaat. In dat laatste geval kan de laatste afvaarttijd tien tot twintig minuten eerder zijn.

Vaartijden   (disclaimer)
Hele jaar, : dagelijks

Beschrijving

De verbinding van Eemshaven naar het eiland Borkum wordt onderhouden door rederij AG-Ems. Deze rederij is vooral bekend van de verbinding van de Duitse plaats Emden naar het Duitse Waddeneiland Borkum. Een aantal malen per dag wordt daarbij tevens een verbinding gemaakt tussen de veerhaven in de Beatrixhaven in het industriegebied Eemshaven naar Borkum. In de beginjaren was de locatie gelegen in de meer landinwaarts gelegen Emmahaven. Sinds begin 2018 is er een verbinding per trein mogelijk. Maatschappij Arriva verzorgt in aansluiting op de veerboten een treindienst via Roodeschool naar Groningen. Omdat het eigenlijk meer een Duitse rederij betreft, zijn de veerboten niet uitputtend opgenomen op deze website. De genoemde boten zijn in ieder geval in de afgelopen jaren gesignaleerd op deze verbinding.

Veerboten op deze relatie:

- Münsterland (....-....)
- Groningerland (....-....)

 

Veerboot: Münsterland


Datum: 2008.06.21
Auteur: Wim Kusee

Type
Bouwjaar
Datum begin inzet
Datum einde inzet
Lengte
Breedte
Scheepswerf
Capaciteit

[ Naar boven ]

 

Veerboot: Groningerland


Datum: 2008.08.16
Auteur: Cees de Bijl

Type
Bouwjaar
Datum begin inzet
Datum einde inzet
Lengte
Breedte
Scheepswerf
Capaciteit

[ Naar boven ]