Pontjes in Nederland
(www.pontjes.nl)
Pontjes in Nederland
(www.pontjes.nl)

Lokatie :
Delfzijl - Emden-Knock- Borkum
    (Gr03)

Gegevens
Over : Eems - Dollard
Soort : Fiets-/Voetveer
Opmerking : Niet meer in de vaart.
Contact : 0596-516026 / 0596-516084
     
Lokatie : Google maps (53.331047 , 6.932335)
Websites : www.borkumlijn.nl
Deze veerpont is niet (meer) aktief

Alhoewel ik mijn best doe de gegevens zo correct mogelijk te laten zijn, kan er geen verantwoording worden genomen voor mogelijke fouten.

Constateert u een fout, dan ben ik blij als u dat meldt.


Op bijzondere dagen kunnen de tijden (en zelfs ook de vraag of de pont wel of niet vaart) afwijken. Denk aan Kongingsdag, Tweede Paas- en Pinksterdag, Hemelvaartsdag, Kerstdag en Nieuwjaarsdag.

Als er sprake is van vaartijden, dan moet u rekening houden met de vraag wat daarmee wordt bedoeld. De tijd waarop u zich nog kunt aanmelden, of de tijd wanneer de schipper naar huis gaat. In dat laatste geval kan de laatste afvaarttijd tien tot twintig minuten eerder zijn.

Beschrijving

De verbinding van Delfzijl naar het eiland Borkum wordt onderhouden door rederij AG-Ems. Deze rederij is vooral bekend van de verbinding van de Duitse plaats Emden naar het Duitse Waddeneiland Borkum. In de zomermaanden wordt één keer per dag een dienst vanaf Emden verlengd naar Delfzijl. De voor deze verbinding gebruikte veerboten zijn divers, alle uit de vloot van de genoemde rederij. Omdat het eigenlijk meer een Duitse rederij betreft, zijn de veerboten hieronder niet opgenomen op deze website.

Veerboten op deze relatie: