Pontjes in Nederland
(www.pontjes.nl)
Pontjes in Nederland
(www.pontjes.nl)

Lokatie :
Heukelum Koornwaard
    (Ge58)

Gegevens
Over : Zijtak van deLinge
Soort : Fiets-/Voetveer
Opmerking : Niet meer in de vaart
Contact :
Lokatie : Google maps (51.865277 , 5.055068)
Websites :

Alhoewel ik mijn best doe de gegevens zo correct mogelijk te laten zijn, kan er geen verantwoording worden genomen voor mogelijke fouten.

Constateert u een fout, dan ben ik blij als u dat meldt.


Op bijzondere dagen kunnen de tijden (en zelfs ook de vraag of de pont wel of niet vaart) afwijken. Denk aan Kongingsdag, Tweede Paas- en Pinksterdag, Hemelvaartsdag, Kerstdag en Nieuwjaarsdag.

Als er sprake is van vaartijden, dan moet u rekening houden met de vraag wat daarmee wordt bedoeld. De tijd waarop u zich nog kunt aanmelden, of de tijd wanneer de schipper naar huis gaat. In dat laatste geval kan de laatste afvaarttijd tien tot twintig minuten eerder zijn.

Vandaag in de vaart: Hele dag
 Morgen in de vaart: Hele dag
Vaartijden   (disclaimer)
Hele jaar, : dagelijksHele dag

Beschrijving

Omdat er een zandwinplas in gebruik is genomen ten westen van Heukelum, werd voor de bereikbaarheid van die plas de Lingedijk doorstoken. Op de locatie van de vroegere Lingedijk ligt er nu een trekpontje. Voetgangers kunnen hierdoor de originele Lingedijk blijven volgen. Tijdens werkzaamheden is het mogelijk, dat het veer tijdelijk wordt weggehaald. De veerpont is vaak alleen in het weekend te gebruiken.

In oktober 2018 is door exploitant Staatsbosbeheer besloten om het pontje tijdelijk uit de vaart te nemen. In september werd het pontje ondersteboven in het water gevonden. In eerste instantie werd gedacht aan vandalisme. Maar toen een paar weken later het pontje met passagiers en al omsloeg (overigens zonder meer schade dan een nat pak), heeft men besloten het pontje uit de vaart te nemnen.

Eind augustus 2019 is het pontje weer in gebruik genomen.

Veerboot: (geen naam)


Type
Bouwjaar 2014
Datum begin inzet2014
Datum einde inzet2018.10
Lengte
Breedte
Scheepswerf
Capaciteit

[ Naar boven ]