Pontjes in Nederland
(www.pontjes.nl)
Pontjes in Nederland
(www.pontjes.nl)

Lokatie :
Arnhem Rijnkade - Stadsblokkenwerf - Evenemententerrein
    (Ge56)

Gegevens
Over : Nederrijn
Soort : Fiets-/Voetveer
Contact : 06-12319857
     
Lokatie : Google maps (51.977689 , 5.903798)
Websites : www.stadsblokkenwerf.nl

Alhoewel ik mijn best doe de gegevens zo correct mogelijk te laten zijn, kan er geen verantwoording worden genomen voor mogelijke fouten.

Constateert u een fout, dan ben ik blij als u dat meldt.


Op bijzondere dagen kunnen de tijden (en zelfs ook de vraag of de pont wel of niet vaart) afwijken. Denk aan Kongingsdag, Tweede Paas- en Pinksterdag, Hemelvaartsdag, Kerstdag en Nieuwjaarsdag.

Als er sprake is van vaartijden, dan moet u rekening houden met de vraag wat daarmee wordt bedoeld. De tijd waarop u zich nog kunt aanmelden, of de tijd wanneer de schipper naar huis gaat. In dat laatste geval kan de laatste afvaarttijd tien tot twintig minuten eerder zijn.

Vandaag in de vaart: 12:00-18:00
Vaartijden   (disclaimer)
2 mei. t/m 30 sept.: wo,do,vr,za,zo12:00-18:00

Beschrijving

Aan de zuidoever van de Rijn in Arnhem was lange tijd de Arnhemse Scheepsbouw Maatschappij (ASM) gevestigd. Tot in de jaren zeventig an de vorige eeuw was deze werf actief. Sindsdien lag het terrein braak. Op de fundamenten van de scheepswerf wordt nu een kleinschalige historische scheepswef ontwikkeld, de Stadsblokkenwerf. Met een pontje wilde het stichtingsbestuur de Stadsblokkenwerf toegankelijk maken. In mei 2015 is een pontje in de vaart gebracht vanaf de Rijnkade in de binnenstad van Arnhem.

Veerboot: ASM 1


Type
Bouwjaar
Datum begin inzet2015.05.03
Datum einde inzet
Lengte
Breedte
Scheepswerf
Capaciteit
Opmerking voormalige werkvlet voor dienst op de Noordzee.

[ Naar boven ]