Pontjes in Nederland
(www.pontjes.nl)
Pontjes in Nederland
(www.pontjes.nl)

Lokatie :
Lieren - Klarenbeek
    (Ge52)

Gegevens
Over : Apeldoorns kanaal
Soort : Fiets-/voetveer
Opmerking : Niet (meer) in de vaart.
Contact :
Lokatie : Google maps (52.155295 , 6.024385)
Websites : Deze veerpont is niet (meer) aktief

Alhoewel ik mijn best doe de gegevens zo correct mogelijk te laten zijn, kan er geen verantwoording worden genomen voor mogelijke fouten.

Constateert u een fout, dan ben ik blij als u dat meldt.


Op bijzondere dagen kunnen de tijden (en zelfs ook de vraag of de pont wel of niet vaart) afwijken. Denk aan Kongingsdag, Tweede Paas- en Pinksterdag, Hemelvaartsdag, Kerstdag en Nieuwjaarsdag.

Als er sprake is van vaartijden, dan moet u rekening houden met de vraag wat daarmee wordt bedoeld. De tijd waarop u zich nog kunt aanmelden, of de tijd wanneer de schipper naar huis gaat. In dat laatste geval kan de laatste afvaarttijd tien tot twintig minuten eerder zijn.

Beschrijving

Door de eigenaar van het nabij gelegen restaurant De Roseboom is in 2011 een klein veerpontje in de vaart gebracht. Het pontje werd bediend door personeel van het restaurant. Op deze manier werd het mogelijk voet fietsers die langs de andere oever van het Apeldoorns Kanaal reden om het restaurant te bereiken.

Door ziekte en overlijden van de restaurant-eigenaar is het pontje gestopt. Door de nieuwe eigenaren is het pontje niet meer in de vaart gebracht.

Veerboot: (geen naam)


Type
Bouwjaar
Datum begin inzet2011
Datum einde inzet2014
Lengte
Breedte
Scheepswerf Eigen bouw
Capaciteit
Opmerking De pont diende voor bereikbaarheid van een restaurant

[ Naar boven ]