Pontjes in Nederland
(www.pontjes.nl)
Pontjes in Nederland
(www.pontjes.nl)

Lokatie :
Nederhemert Noord - Nederhemert Zuid
    (Ge33)

Gegevens
Over : Afgedamde Maas
Soort : Autoveer
Contact : 06-15616195 / 0418-552671
     
Lokatie : Google maps (51.758243 , 5.159483)
Websites : www.hetveernederhemert.nl
nl.wikipedia.org

Alhoewel ik mijn best doe de gegevens zo correct mogelijk te laten zijn, kan er geen verantwoording worden genomen voor mogelijke fouten.

Constateert u een fout, dan ben ik blij als u dat meldt.


Op bijzondere dagen kunnen de tijden (en zelfs ook de vraag of de pont wel of niet vaart) afwijken. Denk aan Kongingsdag, Tweede Paas- en Pinksterdag, Hemelvaartsdag, Kerstdag en Nieuwjaarsdag.

Als er sprake is van vaartijden, dan moet u rekening houden met de vraag wat daarmee wordt bedoeld. De tijd waarop u zich nog kunt aanmelden, of de tijd wanneer de schipper naar huis gaat. In dat laatste geval kan de laatste afvaarttijd tien tot twintig minuten eerder zijn.

Vandaag in de vaart: 8:00-18:00
Vaartijden   (disclaimer)
1 mrt. t/m 31 okt.: ma t/m za8:00-18:00

Beschrijving

Het dorp Nederhemert bestaat uit twee delen, gelegen aan beide kanten van de Afgedamde Maas. Sinds 1480 wordt er een veerverbinding onderhouden tussen deze twee delen van het dorp. De huidige veerpont dateert uit 1991 en is gebouwd door leerlingen vande bedrijfsschool van scheepswerf Verolme.

De pont vaart niet op zondag. Ondanks dat er stemmen opgaan om ook op zondag te varen is er na een enquete in 2012 in meerderheid door de bevolking aangegeven dat men niet wil dat er op zondag wordt gevaren. Eens in de maand is er op zondagmiddag een uitzondering. Dan vaart de pont alleen voor kerkgangers, die vanuit Nederhemert Noord naar de kerk gaan op het in Zuid gelegen deel van het dorp.

Veerboot: Drs.P


Type kabelpont met electrisch aangedreven buitenboordmotor
Bouwjaar 1991
Datum begin inzet1991
Datum einde inzet
Lengte
Breedte
Tonnage 6.5
Vermogen 4 pk
Scheepswerf Verolme scheepswerf Heusden (leerlingen v d bedrijfsschool)
Capaciteit 65 voetgangers
Opmerking De energie voor de motor komt uit accus die door windenergie tijdens pauzes worden opgeladen. De naam van de pont is genoemd naar Drs.P, de artiestennaam van Heinz hermann Polzer, die het lied Heen en weer bekendheid gaf.

[ Naar boven ]