Pontjes in Nederland
(www.pontjes.nl)
Pontjes in Nederland
(www.pontjes.nl)

Lokatie :
Enspijk - Marienwaerdt landgoed
    (Ge25)

Gegevens
Over : Linge
Soort : Fiets-/Voetveer
Opmerking : Vaart niet als er veel kans op regen is.
Contact : 06-40739552
     
Lokatie : Google maps (51.886667 , 5.213538)
Websites : www.marienwaerdt.nl

Alhoewel ik mijn best doe de gegevens zo correct mogelijk te laten zijn, kan er geen verantwoording worden genomen voor mogelijke fouten.

Constateert u een fout, dan ben ik blij als u dat meldt.


Op bijzondere dagen kunnen de tijden (en zelfs ook de vraag of de pont wel of niet vaart) afwijken. Denk aan Kongingsdag, Tweede Paas- en Pinksterdag, Hemelvaartsdag, Kerstdag en Nieuwjaarsdag.

Als er sprake is van vaartijden, dan moet u rekening houden met de vraag wat daarmee wordt bedoeld. De tijd waarop u zich nog kunt aanmelden, of de tijd wanneer de schipper naar huis gaat. In dat laatste geval kan de laatste afvaarttijd tien tot twintig minuten eerder zijn.

Vandaag in de vaart: 9:30-17:30
Vaartijden   (disclaimer)
1 apr. t/m 30 sept.: dagelijks9:30-17:30

Beschrijving

Het landgoed MariŽnwaerdt is ontstaan uit een voormalige abdij bij de Gelderse plaats Beesd. In het begin van de 12e eeuw werd deze abdij gesticht. Na de reformatie werd de abdij gesloten; het landgoed bleef bestaan. Het huidige landhuis werd tussen 1734 en 1790 gebouwd.

Later, toen de abdij een landgoed was geworden, had de baron die op het landgoed woonde een eigen veerpont. Deze was net zo groot, dat de koets van deze baron exact op de pont paste. Met de pont kon hij dan op zondag naar de kerk aan de andere kant van de Linge. Ook die pont is in de loop der jaren gestopt met varen.

De huidige veerpont is in 1996 in de vaart gebracht, en vormt s zomers een verbinding die door veel toeristen wordt gebruikt.

Veerboot: Janske


Datum: 2010.04.24
Auteur: Wim Kusee

Type motorveerpont
Bouwjaar 1996
Datum begin inzet1996
Datum einde inzet
Lengte
Breedte
Scheepswerf
Capaciteit

[ Naar boven ]