Pontjes in Nederland
(www.pontjes.nl)
Pontjes in Nederland
(www.pontjes.nl)

Lokatie :
Lochem Dochterenseweg - Staringkoepel
    (Ge10)

Gegevens
Over : Berkel
Soort : Voetveer
Contact : 0575-555560
     
Lokatie : Google maps (52.161346 , 6.358184)
Websites :

Alhoewel ik mijn best doe de gegevens zo correct mogelijk te laten zijn, kan er geen verantwoording worden genomen voor mogelijke fouten.

Constateert u een fout, dan ben ik blij als u dat meldt.


Op bijzondere dagen kunnen de tijden (en zelfs ook de vraag of de pont wel of niet vaart) afwijken. Denk aan Kongingsdag, Tweede Paas- en Pinksterdag, Hemelvaartsdag, Kerstdag en Nieuwjaarsdag.

Als er sprake is van vaartijden, dan moet u rekening houden met de vraag wat daarmee wordt bedoeld. De tijd waarop u zich nog kunt aanmelden, of de tijd wanneer de schipper naar huis gaat. In dat laatste geval kan de laatste afvaarttijd tien tot twintig minuten eerder zijn.

Vandaag in de vaart: Hele dag
Vaartijden   (disclaimer)
Hele jaar, : dagelijksHele dag

Beschrijving

Even ten westen van Lochem werd halverwege de negentiende eeuw aan de rivier de Berkel een theekoepel gebouwd. Opdrachtgever was Constantia Staring, dochter van de bekende dichter Anthony Staring. De koepel is tegenwoordig eigendom van Natuurmonumenten. In 2004 is de koepel gerestaureerd; in de koepel zijn herrinneringen aan de dichter aangebracht.

Om de koepel te kunnen bereiken is er vanaf de Dochterenseweg een wandelpad aan de zuidkant van de rivier de Berkel, waarna men per trekpontje nabij de koepel de rivier kan oversteken.

Veerboot: Amalia


De veerpont met op de achtergrond de theekoepel van Staring.
Datum: 2008.06.04
Auteur: Wim Kusee

Type
Bouwjaar 2005 ca.
Datum begin inzet2005 ca.
Datum einde inzet
Lengte
Breedte
Scheepswerf
Capaciteit
Opmerking De veerpont is de enige manier om de theekoepel te bereiken.

[ Naar boven ]