Pontjes in Nederland
(www.pontjes.nl)
Pontjes in Nederland
(www.pontjes.nl)

Lokatie :
Lauwersoog - Schiermonnikoog (watertaxi)
    (Fr40)

Deze veerpont is niet (meer) aktief

Gegevens

      Deze veerpont is niet (meer) aktief

Over : Waddenzee
Soort : Voetveer
Type : motorveerboot
Contact : 0900-9238
     
Lokatie : Google maps (53.416310 , 6.198274)
Websites :

Alhoewel ik mijn best doe de gegevens zo correct mogelijk te laten zijn, kan er geen verantwoording worden genomen voor mogelijke fouten.

Constateert u een fout, dan ben ik blij als u dat meldt.


Op bijzondere dagen kunnen de tijden (en zelfs ook de vraag of de pont wel of niet vaart) afwijken. Denk aan Kongingsdag, Tweede Paas- en Pinksterdag, Hemelvaartsdag, Kerstdag en Nieuwjaarsdag.

Als er sprake is van vaartijden, dan moet u rekening houden met de vraag wat daarmee wordt bedoeld. De tijd waarop u zich nog kunt aanmelden, of de tijd wanneer de schipper naar huis gaat. In dat laatste geval kan de laatste afvaarttijd tien tot twintig minuten eerder zijn.

Beschrijving

Vanaf Lauwersoog vaart de normale veerboot naar het waddeneiland Schiermonnikoog. Omdat de vaartijd best wel lang is, en er tussen de vertrektijden van de veerboten ook mensen zich aanmelden, is er een watertaxi dienst gestart op dezelfde relatie. Tegen een behoorlijk bedrag kun je jezelf met een snelle kleine boot laten overzetten. De watertaxidienst is in 2010 in de vaart gekomen. Reserveren is vaak noodzakelijk, aangezien de capaciteit beperkt is.

Veerboot: (geen naam)


Datum: 2010.05.22
Auteur: Karel Brouwerens

Type motorveerboot, watertaxi
Bouwjaar
Datum begin inzet2010
Datum einde inzet
Lengte
Breedte
Scheepswerf
Capaciteit

[ Naar boven ]