Veerponten en veerboten in Nederland


Pontjes in Nederland


[start] [zoeken] [nieuws] [fietstochten] [contact]
[type_veerpont] [lijst_pontjes] [historisch]
[zeer_klein] [privé_pontjes] [pontje_vd_maand] [links]

Nieuws over veerponten

Aanhoudende overlast jongeren Ameide-Lopik

Datum: 2021.06.04

(Dit nieuwsbericht heeft betrekking op de veerpont Ameide - Lopik)

Het is vorig jaar ook al in het nieuws geweest. Jongeren hangen in grote groepen rond bij de steiger van het pontje in Ameide en in Lopik. Ze hinderen daarmee passagiers die willen meevaren. Ze staan in de weg, houden geen (corona) afstand, vervuilen de omgeving, maken harde muziek en gooien soms stenen. Ze zitten dan op de reling zodat passagiers er slechts met moeite lang kunnen. De schippers geven aan dat ze er niets meer van zeggen, want "het helpt toch niet, ze luisteren toch niet".

Het bestuur van de stichting "de Overkant" die het pontje exploiteert geeft aan nu een camera te willen installeren om daarmee overlast te kunnen bewijzen. Vorig jaar is de wijkagent al diverse malen aanwezig geweest, maar op langere termijn blijkt het nog steeds niet te helpen. Het bestuur geeft aan dat de jongeren er zelf geen benul van hebben hoeveel overlast ze veroorzaken.

We hopen maar dat de jongeren tot inzicht komen, dat het cameratoezicht helpt bij het identificeren van de overlastgevers, en dat het pontje dit jaar weer een goed vaarseizoen mag geven.