Start ZoekenNieuwsType veerpontLijst pontjesHistorische verenZeer kleine pontjesPrivé pontjesLinksFietstochtenPontje v.d.maandContact

Pontjes in Nederland

Pontjes in Nederland

Nieuws over veerponten

Veel storingen bij veerponten Noordzeekanaal

Datum: 2021.01.05

(Dit nieuwsbericht heeft betrekking op de veerpont F22: Velsen Noord - Velsen Zuid)

Er zijn de laatste tijd veel storingen bij de veerponten over het Noordzeekanaal. Zo ook weer op 4 januari 2021. Niet zo heel verwonderlijk, de veerponten dateren uit de jaren 30 van de vorige eeuw. Ze zijn eigenlijk helemaal op. Nieuwe (elektrische) veerponten zijn inmiddels besteld, de gemeente Amsterdam (exploitant van de ponten over het Noordzeekanaal) laat weten dat de eerste in de loop van 2021 in de vaart zal komen.

Maar voorlopig is het dus lastig dat er regelmatig storingen optreden. De drie ponten over het Noordzeekanaal (Hempont, Buitenhuizer pont, Velser pont) zijn uitwisselbaar. Het is nu regel dat als één van de veerponten uitvalt, dat dan de tweede pont die in Velsen als spitspont vaart naar de lokatie van de uitgevallen pont wordt gedirigeerd. Gebruikers van de pont in Velsen zijn dan de dupe; de pont vaart dan in de spits alleen nog maar om de 20 minuten (net als in de daluren overdag).