Modelbaan van Wim Kusee

Inleiding

Deze website gaat over mijn modelbaan. Sinds een jaar of 10 ben ik bezig met modelbouw en bouw ik een modelbaan met daarop treinen. Aan de huidige modelbaan ben ik medio 2018 begonnen. Op deze website kunt u de vorderingen van de bouw volgen.

De baan is nog niet af. Dat is maar goed ook, want de charme van het modelbouwen is het proces van het bouwen. Na een bouwproces dat soms snel gaat, soms in maanden geen vooruitgang heeft, is er nu (medio 2020) toch wel een leuk resultaat zichtbaar. Op deze website vindt u meer informatie en vooral foto's van hoe het is geworden.

Op dit moment (medio 2020) is het linkerdeel bijna af. De straten zijn aangelegd, de huizen gebouwd, verlichting in de huizen aangelegd. Wat nog resteert zijn straatlantaarns (ze liggen in een doos te wachten) en wellicht nog wat figuurtjes erbij.
Het rechterdeel is nog maar in ruwbouw gereed. De rails liggen, de treinen kunnen rijden, maar het is de bedoeling dat er daar een berg komt met tunnels waarin de trein regelmatig verdwijnt en verderop weer terugkomt. Maar dat is verder de uitdaging voor de komende tijd. Komt u later nog maar eens terug op deze website, de vorderingen zullen zo nu en dan op deze website worden weergegeven.

foto modelbaan

Een foto tijdens het begin van de bouw.
Twee voertuigen op een verder nog kale baan.